Zemědělský traktor Kubota M7153
Zemědělský traktor Kubota M7153

Zemědělský traktor Kubota M7153

Výkon: 125 kW (170 HP)
Zdvihový objem: 6 124 cm3
Počet převodových stupňů: 30 vpřed/15 vzad nebo plynulá KVT
Bohatá výbava pro maximální komfort

Výrobce: Kubota
Záruka: 5 let

Produkt není dostupný


Potřebujete poradit?
Milan Verner
Produktový specialista

Prozatím nejvýkonnější řadou traktorů japonské značky Kubota je řada M7003, která disponuje výkonem až 175 koní a nabízí ty nejmodernější prvky výbavy pro maximální efektivitu a pohodlí při každé práci.

Motor

Tento motor se může pochlubit nejnovější technologií splňující emisní limit Euro 5. Elektronicky řízené vstřikování Common Rail upravuje ideální načasování a množství vstřikovaného paliva v několika fázích pro optimální spalování. Tím je dosaženo nižší spotřeby paliva, vyšší účinnosti a nižší hlučnosti motoru. Redukcí oxidů dusíku ve výfukových plynech spolu se systémem vstřikování AdBlue, kombinací s filtrem pevných částic (DPF) a recirkulací výfukových plynů (EGR) je zajištěno, aby motor splňoval nejpřísnější současné emisní předpisy s dostatečnou rezervou. Optimální průběh a využití výkonu motoru zajišťuje systém Power Boost – tj. systém s automatickým procesem okamžitého navýšení výkonu motoru. 

Převodovka

KVT (Kubota – Variable Transmission)
Tato převodovka poskytuje prakticky nekonečné množství rychlostí vpřed a vzad, což umožňuje pracovat optimální pojezdovou rychlostí s jakýmkoli přídavným zařízením. Vysoce citlivá a spolehlivá převodovka KVT má také schopnost dynamického brzdění motorem, udrží kontrolu nad traktorem a konstantní rychlost jízdy při sjíždění ze svahu.

Powershift 6 rychlostí × 5 skupin
M7003 může být vybaven také jednoduchou a spolehlivou Powershift převodovkou Kubota. Ta je rozdělena do 5 skupin se 6 rychlostními stupni. Celkem tedy disponuje převodovka 30 stupni vřed a 15 stupni vzad. Změnu směru jízdy je možné provést pákou hydraulického reverzoru na sloupku volantu nebo tlačítkem na joysticku. Některé pracovní operace není možné provádět při standardním rozsahu pracovních rychlostí, proto může být Kubota M7003 vybavena plazivými rychlostmi, což rozšiřuje počet převodových stupňů na 54 vpřed/27 vzad. Traktor tak dosahuje minimální rychlosti 0,45 km/h při 2 200 ot/min. Při rychlosti 40 km/h udržuje Eco mode snížené otáčky motoru na úrovni 1 500 ot/min, čímž je značně snížena spotřeba paliva a hladina hluku v kabině.

Xpress restart: Model Powershift obsahuje novou funkci nazvanou Xpress restart. Tato funkce ovládá hlavní spojku přímo aktivací brzdového pedálu. Řidič může zastavit traktor bez použití spojkového pedálu, což zajišťuje maximální pohodlí a produktivitu. Zejména práce s čelním nakladačem se tak stává mnohem pohodlnější a snadnější.

Multifunkční loketní opěrka

Pro ovládání více funkcí s menším úsilím vyvinula Kubota unikátní multifunkční ovládací opěrku, na které jsou soustředěny všechny hlavní funkce. Ty je možné ovládat velice snadno pravou rukou. Standardní model je vybaven jednoduchou multifunkční pákou, která umožňuje změnu směru jízdy vpřed a vzad, ovládání uzávěrky diferenciálu, ovládání zadního 3bodového závěsu a další. Modely Premium jsou navíc standardně vybaveny 7“ nebo 12“ dotykovým K monitorem, prostřednictvím kterého je možné velice snadno a intuitivně ovládat nejen další funkce traktoru, ale i ISOBUS příslušenství. Kabina M7003 může být odpružena mechanicky nebo pneumaticky.

Přední náprava

Adaptivní odpružení přední nápravy u M7003 zajišťuje komfortní jízdu. Tuhost odpružení může být nastavena ručně nebo automaticky ve třech úrovních případně uzamčena pro speciální aplikace.

Multisteer umožňuje snížení počtu otáček volantu ze třech nabízených variant. Díky této funkci máte zajištěno maximální pohodlí a produktivitu. Zejména práce s čelním nakladačem nebo na souvrati se tak stává mnohem pohodlnější a snadnější.

Hydraulika

M7003 v modelu Premium nabízí prémiovou hydrauliku, jako je CCLS a variabilní průtok, které mohou zvládnout celou řadu funkcí ve stejnou dobu, nezávislé čerpadlo s průtokem 110 l/min a elektronické ovládání až 6 hydraulických ventilů. Ve standardním provedení má otevřený systém s průtokem hydraulického čerpadla 80 l/min a mechanické ovládání až čtyř hydraulických ventilů.

Nová funkce výměnných ventilů umožňuje ovládání a přepínání mezi jednotlivými hydraulickými ventily na K monitoru.

Vývodový hřídel a tříbodový závěs  

Kubota M7003 nabízí 4 rychlosti zadního vývodového hřídele ve standardním provedení (540/540E/1000/1000E). Možnost rychlé volby otáček zadního vývodového hřídele dává neomezené možnosti práce s různým nářadím. Traktor lze vybavit rovněž předním vývodovým hřídelem. Zadní 3bodový závěs kategorie III nabízí vysokou nosnost 9 400 Kg. Přední tříbodový závěs disponuje nosností 3 900 Kg.

Monitor

Všechny požadované funkce M7003 jsou zobrazeny na velkém dotykovém LCD displeji. Traktor je možno vybavit displejem o velikosti 7" případně 12". Úpravu a nastavení lze provádět jednoduše pouhými doteky prstu. Ovládání traktoru a zařízení prostřednictvím ISOBUS, GPS navigace s kompatibilním automatickým naváděním – to vše je na panelu intuitivně uspořádáno. Je zde i jednoduchá možnost úpravy zobrazovaných dat.

Automatické navádění a řízení

M7003 je kompatibilní s jakýmkoli ISOBUS konektorem. Informace z připojeného zařízení jsou zobrazovány na LCD displeji, přes který je možné zařízení nastavovat a ovládat. Management řízení M7003 pracuje s GPS a s připojeným zařízením prostřednictvím ISOBUS. Kompatibilní zařízení provádí plně automatizované operace podle přizpůsobitelného programu. Například, je-li dosaženo konce řádku, obsluha může jednoduše stisknout tlačítko pro spuštění sledu několika operací. Připojené nářadí se automaticky zastaví, zvedne, otočí a opět spustí. Management umožňuje obsluze soustředit se na manévrování a pomáhá zajistit přesnější zatáčení a dosáhnout vyšší efektivity práce. K dispozici jsou připravené programy pro různé úkoly, ale každý si je může přizpůsobit dle svých speciálních potřeb a uchovat v paměti pro příští použití.

TIM (Tractor Implement Managment)

Systém TIM (Tractor Implement Management) umožňuje připojenému zařízení automaticky řídit funkce traktoru, nabízí tak nové možnosti v precizním zemědělství.

Čelní nakladač

Originální čelní nakladač Kubota s integrovaným joystickem výrazně zjednodušuje práci s čelním nakladačem. Díky umístění joysticku pro ovládání čelního nakladače jej máte vždy v ideální poloze a můžete se soustředit pouze na práci před sebou.

Rychloupínací systém

Obsluha může rychle připojit nebo odpojit současně všechny hadice prostřednictvím jedné páky.

Rychlá montáž a demontáž nakladače

Nasazení či sejmutí čelního nakladače už nemůže být jednodušší díky integrovaným podpěrám a absenci jakéhokoliv nářadí.

Tlumič rázů

Tlumič pomáhá minimalizovat rázy, které vznikají na výložníku nakladače při jízdě s traktorem po silnicích a účelových komunikacích.

Třetí funkce

Dovybavení třetí funkcí.