STRONGA - stovky použití při nízkých nákladech

10.12.2016

Naším cílem bylo nalézt výrobce nosičů kontejnerů s koncepcí, aby jediný multifunkční hákový přívěs dokázal zvládnout doslova stovky aplikací a při nižších nákladech zvýšil efektivitu celoroční přepravy. Proto další firmou, kterou zastupujeme na českém trhu, je výrobce traktorových návěsů, přívěsů a kontejnerových nosičů Stronga.

Stronga = maximální produktivita a flexibilita

Společnost Stronga vyvíjí a vyrábí řadu prvotřídních návěsů, přívěsů a nosičů kontejnerů HookLoada a TipLoada, které jsou určené k celoročnímu profesionálnímu použití. Výměna kontejnerů trvá méně než jednu minutu a je možné zvedat plně naložené kontejnery přímo ze země. Přívěsy mohou rovněž vykonávat širokou škálu úkonů a fungovat pro přepravu sypkého materiálu, plošinové přívěsy, cisterny, sklápěcí přívěsy a mnohé další, a to pouhou výměnou kontejnerů.

Jedná se o efektivitu přepravy

Z hlediska ekonomického je to jasné. Proč provozovat a udržovat pět různých přívěsů, když jeden profesionální multifunkční hákový přívěs s příslušnými kontejnery dokáže sloužit celý rok s nižšími náklady?

Vysoký standard

Stronga nabízí velmi kvalitní standardní vybavení, a to:

  • ledkové osvětlení
  • stavitelný závěs na kouli SCHARMÜLLER
  • hydraulické zamykání kontejneru
  • nezávislé parabolické odpružení listovou pružinou,
  • brzdový vzduchový systém WABCO vč. zátěžového regulátoru ALB
  • nápravy ADR
  • odpružené oje
  • hydraulickou stabilizaci zadní nápravy

Rám a rameno háku z Hardoxu

Stronga pokračuje ve snižování celkové hmotnosti a zvyšování užitečného zatížení pomocí zdokonaleného využití materiálu Hardox na vysoce namáhaných plochách přívěsu HookLoada. Vysoká pevnost v tahu a odolnost konstrukce s dlouhou životností znamenají přímé výhody pro zákazníky.

Vysokorychlostní nápravy ADR nebo BPW

Všechny přívěsy Stronga jsou vybavené vysokorychlostními komerčními nápravami a spolupracují pouze s předními světovými dodavateli náprav a odpružení.

Optimální tonáž a délka kontejneru

Stronga optimalizuje délku a kapacitu kontejneru a maximalizuje efektivitu přepravy.

  • HL014 – tonáž 14 t, kontejner délka min 4 350 mm – max. 4 900 mm, optimální 4700 mm
  • HL140D – tonáž 14 t, kontejner délka min 4 800 mm – max. 5 900 mm, optimální 5 500 mm
  • HL180T – tonáž 18 t, kontejner délka min 4 900 mm – max. 7100 mm, optimální 6 650 mm
  • HL260T XL – tonáž 26 t, kontejner délka min 5 600 mm – max. 7 500 mm, optimální 7 000 mm

Příslušenství pro profesionální nasazení

Vzduchové odpružení – automaticky snižuje výšku

Speciální technologie vzduchového odpružení BPW snižuje celý podvozek při zahájení cyklu nakládání a během vyklápění. K výhodám patří:

  • Zvýšený jízdní komfort
  • Ovládání výšky podvozku
  • Zvýšená stabilita za všech jízdních podmínek
  • Menší úhel nakládání kontejneru
  • Menší požadovaná energie k nakládání kontejnerů
  • Zvýšená stabilita při vyklápění

Komfortní hydraulické odpružení

Hydraulické odpružení nabízí nižší požadavky na vydanou energii při tažení kontejneru po nerovném povrchu díky vyváženému rozložení nákladu. K výhodám patří schopnost zvýšení náprav (slouží k menšímu opotřebení pneumatik) a efekt příčného vyrovnání výšky dodává větší stabilitu v zatáčkách, nápravy lze také zablokovat pro zvýšení stability při vyklápění.

STRONGA EPS – elektronické pozitivní řízení

EPS je lehké moderní řešení pro přívěsy HookLoada. EPS používá snímač na tažné tyči přívěsu, který měří úhlové natočení přívěsu ve vztahu k traktoru. Tento snímač zajišťuje citlivé řízení nápravy. EPS je lehké, citlivé, spolehlivé a snadno použitelné řešení pro použití se všemi traktory.

Dálkové ovládání

Snadno použitelné ruční dálkové bezdrátové ovládání umožňuje plnou elektrickou kontrolu obsluhy nad závěsným zařízením z kabiny traktoru i zvenku až do 30 metrů. Ovladač je odolný a spolehlivý a nabízí plynulou regulaci hydraulických funkcí. Vlastní hydraulický okruh na PTO s čerpadlem o výkonu 130l/min, které dokonale ovládá naložení, vyklopení či složení kontejneru. S kombinací s dálkovým ovládáním nabízí rychlou alternativu pro méně výkonné traktory.

Kontejnery

Stronga navrhuje a vyrábí širokou řadu kontejnerů jak na přepravu sypkých materiálů, tak plošiny pro lesnický průmysl k přepravě těžkých kmenů, extrémně odolné kontejnery k přepravě těžkých materiálů v lomech, při recyklaci a demoličních pracích. Univerzální kontejnery se sklápěcími postranicemi různé výšky s plně odnímatelnými jednotlivými sekcemi a sloupky dodávají tomuto kontejneru nesmírnou všestrannost a víceúčelovost využití. Jde tedy o kontejnery pro zvláštní účely podle specifických požadavků klientů včetně větraných kontejnerů pro skladování obilí, kontejnerů s pohyblivou podlahou na biopaliva a kompostování.

Autor: Zdeněk Novák
Fotografie: Archiv firmy