Traktorová sekačka F1900E/D
Traktorová sekačka F1900E/D

Traktorová sekačka F1900E/D

18 koní, úsporný kapalinou chlazený motor Kubota D722, 3válec.
E – 2×4; D – 4×4, hydrostatická převodovka.
Profesionální sekačka s čelním sečením a řiditelnou zadní nápravou.
3nožové sečení 1,22/1,37 m s bočním výhozem.
Profesionální, málo hlučná, robustní a úsporná.

Výrobce: Kubota

Produkt není dostupný


Pozoruhodné užitné vlastnosti

Kubota F1900E/D první z řady velkoplošných sekaček Kubota kompaktní konstrukce. Díky svým parametrům nabízí celou řadu pozoruhodných užitných vlastností – sílu, ovladatelnost, výkonnost, hospodárnost a pohodlí obsluhy, které jí umožní provádět snadno veškeré žací práce. Pro použití v nejtěžších podmínkách je model F1900D vybaven pohonem na všechna kola, zapojitelným při prokluzu přední hnací nápravy. Hydraulická spojka hnací hřídele sečení je doplněna mokrou brzdou v olejové lázni, která zaručuje okamžité zastavení žacích nožů při vypnutí pohonu. Hydrostatická převodovka s jedním pedálem umožňuje snadnou a plynulou změnu směru a rychlosti jízdy.

Žací ústrojí

Třínožové žací ústrojí je poháněno kardanovým hřídelem. Nože jsou rozmístěny tak, že je zabráněno jejich možnému doteku ale současně dokonale pokrývají sečenou plochu. Výhodou modelu F1900 je nízká hmotnost, jen 390 kg bez žacího ústrojí. To se dodává s možnou šíří záběru 1,22 m nebo 1,37 m. Minimální poloměr neposečené plochy je pouze 0,35 m. Nádrž na 20 l má dostatečnou kapacitu pro plné celodenní nasazení i při práci se sběrným košem o objemu 540 l. To vše díky 3válcovému motoru Kubota o výkonu 18 HP. Komfort obsluhy zvyšuje tempomat, stavitelné sedadlo, polohovatelný volant a přehledné kontrolky. Hladká rovná podlaha v místě obsluhy usnadňuje nástup a nabízí dostatečný prostor pro nohy.

Hydrostatická převodovka

Díky hydrostatické převodovce, ovládané nožním pedálem, je možné provádět rychlou a plynulou změnu rychlosti. Sešlápnutím tohoto jízdního pedálu docílíte nejvhodnější rychlost při sečení nebo přepravě. Stejný pedál umožňuje jízdu vpřed/vzad, a to sešlápnutím přední nebo zadní části tohoto pedálu.
Model F1900E (2×4) má náhon na jednu nápravu. Model F1900D (4×4) má záběr na všechna kola při prokluzu přední hnací nápravy.