Kompaktní traktor Kubota B2350D-B/B2350HDB(-C)
Kompaktní traktor Kubota B2350D-B/B2350HDB(-C)

Kompaktní traktor Kubota B2350D-B/B2350HDB(-C)

23 HP (16.9 kW) SAE,  2 typy:
1) Mechanická převodovka, provedení s ochranným rámem, provedení bez kabiny
2) Převodovka HST, s ochranným rámem, provedení s kabinou

Výrobce: Kubota

Produkt není dostupný

Maximální výkon spojený s nejvyšším komfortem – nová B 50 série od Kuboty.

Nová série B50 zvedá standard v této výkonnostní třídě na novou úroveň. Vynikající ergonomie, výkonnost a jednoduché ovládání umožňují maximální produktivitu. Komponenty vysoké kvality z vlastní produkce jako motory, převodovky a nápravy garantují kvalitu a spolehlivost. Kabina, kompletně integrovaná do základní koncepce, poskytuje mnoho prostoru a komfortu při dlouhých pracovních dnech.

Novou konstrukcí kabiny se zvětšil prostor obsluhy a snížil vnitřní hluk. To vše přispělo k lepší bezpečnosti provozu, ovládání a jízdnímu komfortu obsluhy. Pokud je některý z modelů osazen profesionální kabinou Kubota, má tato kabina standardně klimatizační jednotku a filtr nasávaného vzduchu. Protože vyšší výkon motorů vyžaduje větší pevnost konstrukce, je u řady modelů zdvojen rám. Jízdní a užitné vlastnosti všech modelů řady B 50 zvyšuje možnost používání různých druhů pneumatik, které jsou ve standardní nabídce. Samozřejmostí je možnost provozu na pozemních komunikacích. Vezme-li se v úvahu, kolik toho nabízejí modely této konstrukční řady, je o to překvapivější, jak jsou cenově výhodné. Můžeme tak nabízet skutečně atraktivní traktory, které byly vyvinuty a zkonstruovány speciálně s ohledem na splnění široce strukturovaných požadavků možných uživatelů. Ať už se jedná o lehké stavební práce, údržbu obcí, práce ve školkách nebo denní práce v okolí domu, pro každou práci disponuje řada B 50 vhodným modelem traktoru.

Model B 2350 je vybaven 3 válcovým motorem Kubota o výkonu 23 HP, variantně mechanickou převodovkou (Mod. D) 9V/9R, nebo 3stupňovou hydrostatickou převodovkou (Mod. H). Provedení DR – bezpečnostní rám ROPS, provedení HR – ROPS, HC-klimatizovaná kabina.

Motory E- TVC

Jsou to vysoce výkonné, tříválcové, kapalinou chlazené dieselové motory E-TVCS (E-TVCS = spalovací systém s trojitým rozvířením). Tyto velmi vyrovnané motory s příznivými startovacími vlastnostmi zajišťují nízkou úroveň hlučnosti a vibrací při velkém výkonu a vysokém krouticím momentu. Důsledkem jsou rovněž nízké zplodiny při vyšším jízdním komfortu.

NOVÁ INTEGROVANÁ KABINA

Traktory série B50 disponují integrovanou kabinou, kabina, podlaha a blatníky jsou spolu spojené sváry. 4 konstrukční sloupky s velkoryse vyklenutými prosklenými plochami poskytují řidiči velký prostor a vynikající rozhled kolem. Otvory v podlaze pro pedály jsou zbytečné a úroveň hluku je redukována.

ZADNÍ SKLENĚNÁ TABULE S VĚTRACÍM OTVOREM

Pomocí aretace se zadní okno otevře natolik, aby mohl proudit čerstvý vzduch a vnikání nečistot do kabiny bylo minimalizováno.

PROSTORNÁ A TICHÁ KABINA

Traktory série B50 nabízejí díky nové integrované kabině maximální komfort. Konstrukce se 4 sloupky poskytuje pocit většího prostoru a nepřekonatelné zorné pole. Pro jednoduché nastupování a vystupování je možné doširoka otevřít dveře. Dalším znakem komfortu je nízká úroveň hluku. Vnitřní prostor disponuje mnoha odkládacími plochami, držákem na nápoje a skříňkou na nářadí.

KABINA CHRÁNĚNÁ PROTI PRACHU

I během dlouhých pracovních dnů zůstává kabina bezprašná. Pedály jsou uloženy uvnitř kabiny. Otvory v podlaze kabiny jsou tak zbytečné. To minimalizuje vnikání prachu do vnitřního prostoru.
Dvojitý rám
Jedinečným podvozkem s maximální životností došlo k výraznému zlepšení odolnosti karoserie. Tento obzvlášť robustní podvozek zaručuje zvýšenou odolnost a stabilitu i v obtížných podmínkách nasazení.

ERGONOMICKÝ DESIGN KABINY – Jízdní komfort

Náš základní princip: velký komfort a snadná obsluha. Všechny ovládací prvky jsou umístěny ergonomicky.

A. PŘÍDAVNÁ HYDRAULICKÁ ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA
B. TEMPOMAT
C. ZADNÍ TŘÍBODOVÝ ZÁVĚS
D. VOLBY VÝVODOVÝCH HŘÍDELÍ
E. ZAPÍNÁNÍ HNACÍ HŘÍDELE
F. PÁKA SKUPINOVÉHO ŘAZENÍ
G. PÁKA ZAPNUTÍ NÁHONU NA VŠECHNA KOLA

Barevně označené ovládací prvky, které jsou vždy umístěny v optimální vzdálenosti dosahu řidiče, přestavitelné a odpružené luxusní sedadlo s vysokou opěrkou umožňuje řidiči pohodlnou práci.

Servořízení

Je řízené mikročipem. Tím je traktor maximálně pohyblivý, na jedné straně rychle reaguje na řídící impulsy, na druhé straně snižuje únavu řidiče a zvyšuje spolehlivost stroje.

Hydraulické čerpadlo

Druhé čerpadlo zesiluje výkon hydrauliky na úroveň obdobnou velkým traktorům. Doplňková zařízení mají rovněž zajištěn dostatečný výkon a hydraulické řízení v jejich výkonu se zvyšuje.

Stabilizátory na 3-bodovém závěsu

Stabilizátory umožňují snadnou fixaci závěsu což zjednodušuje montáž i demontáž doplňkového příslušenství se zadním náhonem. Rychlou změnou výbavy traktoru pro různé druhy práce je nyní možné pracovat ještě efektivněji.

Velká světlá výška

Traktory řady B50 se vykazují velkou světlou výškou, která usnadňuje přejezd na další místo nasazení. Za tím účelem jsou vybaveny zdvihovým válcem, s jehož pomocí je žací ústrojí zvedáno a spouštěno, aby bylo snáze možné přejet přes obrubníky.